Konvektomaty – časť 2. – výhody

efektívne a úsporné gastro zariadenia modernej kuchyne

Ako ste si už v predošlom článku mali možnosť prečítať, existuje niekoľko typov konvektomatov – nástrekové, bojlerové, elektrické, plynové, malé, stredné, veľké, drahé i lacnejšie, manuálne či programovateľné. Ak ste sa pre konvektomat rozhodli (múdro 🙂 ), starostlivo zvážte všetky parametre, aby ste si skutočne obstarali ten najvhodnejší stroj do vašej prevádzky.

Ak máte akékoľvek otázky, či pochybnosti o tom, či ste zvolili ten správny typ, opýtajte sa nás ( hajzok@gastroonline.sk, tel: +421 910 972 501), prípadne svojho dodávateľa.

Mám záujem o konvektomat

 

Konvektomat je vynikajúci a všestranný pomocník do profesionálnej kuchyne. Ak s prevádzkou začínate, zistite si čo najviac o fungovaní a výhodách konvektomatu. Ak máte kuchára, ktorý už s konvektomatom robil, kľudne ho zapojte do diskusie o obstaraní zariadenia, jeho skúsenosti vám môžu veľmi pomôcť pri výbere vhodného konvektomatu.

Ak však vaši kuchári s konvektomatom ešte nemajú skúsenosť, bude im chvíľku trvať, kým si na nové zariadenie zvyknú. Avšak nakoniec určite ocenia všetky výhody, ktoré im toto moderné gastronomické zariadenie ponúka:

* všestrannosť – konvektomat vám zabezpečí procesy od varenia, cez dusenie, parenie (knedle) až po pečenie, grilovanie, či praženie – pre kreatívneho kuchára nič nie je nemožné

* úspora energie – v konvektomate sa vytvorí 100% para za 5 minút, pričom 150 ltr. kotol s príkonom cca 20 kW musí ísť na plný výkon asi 1 hodinu, aby priviedol obsah do varu

* úspora času, výrazne vyššia produktivita – príprava jedál je rýchlejšia ako pri klasickom varení

* uľahčenie prípravy jedál, úspora pracovnej sily – stačí vám 1 šikovný kuchár, ktorý naprogramuje prípravu jednotlivých jedál, ostatné ustráži konvektomat

* minimalizovanie hmotnostných strát surovín – uvádza sa 15 – 20% hmotnostná úspora mäsa pri pečení v konvektomate (para zabraňuje hmotnostným stratám vysušovaním)

* šetrná príprava jedál, zachovanie nutričnej hodnoty pokrmov

* rovnomerné varenie 

* štandardnosť produktu – zaručený štandardný produkt aj pri fluktuácii zamestnancov, či striedaní zmien

* úspora priestoru – konvektomat vám zaberie plochu len 1 m2 kuchyne a nahradí niekoľko zariadení (napr. opekaciu platňu, gril, fritézu, rúru ap. – konvektomat varí, pečie, griluje, vypráža, …)

* simultánna príprava jedál, t.j. niekoľko druhov jedál sa pripravuje naraz bez toho, že by došlo k zmiešavaniu vôní…

* zavedenie nových receptov – napr. sous-vide varenie

* šetrná regenerácia vopred pripravených jedál so zachovaním vlastností, chute a vône pokrmov (bez vysúšania, či straty chrumkavosti ap.)

* samočistenie (nemajú všetky modely).

Ak by ste mali ešte nejaké otázky, či komentáre, dajte nám vedieť do komentárov, alebo nás kontaktujte.

Môžete tiež využiť našu ponuku konvektomatov a možnosť financovania, s ktorou získate špičkový bojlerový konvektomat za bezkonkurenčnú cenu. Získate neoceniteľného pomocníka, ktorý vám naviac ušetrí kopec prevádzkových nákladov.

Mám záujem o konvektomat

Všetky články o konvektomatoch 

strana 1 z 2

Nechajte odkaz

*

Kontaktujte nás

Ak máte otázky, radi Vám na ne odpovieme.

Nečitateľné? Zmeňte text. captcha txt

Začnite písať a stlačte ENTER na vyhľadávanie...