Výkonná fritéza

Na Slovensku takmer nenájdeme gastronomickú prevádzku, ktorá by nemala v kuchyni fritézu.

Ak

  • aj vaše menu obsahuje fritované jedlá,
  • chcete fritovať jedlá rýchlejšiepredať ich viac,
  • nechcete prichádzať o zákazníkov ich dlhým čakaním počas prevádzkovej špičky,

dajte si skutočne záležať na výbere fritézy. Hlavné kritérium, na ktoré by ste sa mali zamerať, je výkon fritézy.

Bohužiaľ stále sa majitelia reštaurácií zameriavajú v prvom rade na cenu a kúpia radšej lacnú fritézu. Potom sa ale niet čo čudovať, že sa im stane to, čo často vídame na kúpaliskách, v bufetoch, stánkoch rýchleho občerstvenia a pod. Na obyčajné hranolky, vyprážané ryby, či iný „finger food“ sa počas obedňajšej špičky čaká niekedy takmer hodinu.

V čom je príčina? Nuž, jedlá sa fritujú na najlacnejších stolných fritézach, ktoré nemajú dostatočný výkon. Totiž ak vložíte zmrazený polotovar (rybu, hranolky a pod.) do fritézy, je to ako keby ste tam vhodili ľad – okamžite rapídne poklesne teplota oleja vo fritéze. Ak nemá fritéza dostatočný výkon, ktorý by rýchlo zohrial olej späť na fritovaciu teplotu, začnú sa hranolky variť a nie smažiť. Celý proces fritovania tak trvá dlhšie a s neporovnateľne horším výsledkom.

Efekt jednorazovej počiatočnej úspory pri kúpe fritézy sa úplne stratí, zatiaľčo eur, ktoré dlhodobo utekajú vďaka nespokojným a čakajúcim zákazníkom, býva oveľa viac.

Pritom obstarávacie náklady na kvalitnú fritézu sú menšie ako 1 EUR / deň bez DPH – menej ako zisk  z 1 porcie!*

(*pri bežnom financovaní na 36 mesiacov – viď našu ponuku financovania).

Fritézy, ktoré vám ponúkame (kliknite na odkaz tu)  sú kvalitné poctivé talianske výrobky s 10 ltr. (alebo 2×10 ltr.) vaňou rozmeru 21×30 cm a príkonom 10 kW (2x10kW). Na to, aby sa vám hranolky „nevarili“, potrebujete príkon aspoň 0,6 kW/1 ltr. oleja.

Nami ponúkaná fritéza má príkon 1 kW/1 ltr . Na porovnanie spomínané lacné stolné „bufetové“ fritézy majú príkon cca 0,3 kW/1 ltr. – teda polovicu potrebného príkonu!).

Tagy :

Zdielať:

Kontaktujte nás

Máte otázku, záujem o spoluprácu alebo len potrebujete poradiť? Zanechajte nám správu a ozveme sa vám do 24 hodín.

Alebo napíšte

Ďalšie články

7 hriechov slovenskej kuchyne

Známy slovenský časopis Hotelier – zdroj mnohých užitočných informácií a inšpirácií pre slovenské hotely, penzióny a reštaurácie – uviedol vo svojom zimnom čísle 2010 zaujímavý

Aké unikum?

Aké si zvoliť unikum (jedinečný prínos alebo úžitok pre zákazníka), ktorým sa odlíšite od konkurencie? Na to treba poznať svoj trh ako aj charakter cieľovej

Ako na biznis plán

Ak nežiadame o podnikateľský úver alebo inú pôžičku na sprevádzkovanie reštaurácie, stačí nám jednoduchý a prehľadný plán.Biznis plán robíme kvôli tomu, aby sme si jasne