Zamerané na chladiace boxy
Koľko majiteľov podnikov, toľko názorov, niekto radšej používa chladené stoly, iný chladničky, prípadne ich kombináciu.
Avšak najelegantnejším i najefektívnejším skladovaním potravín v profesionálnej kuchyni je skladovanie v chladiacom (prípadne mraziacom) boxe.
Bohužiaľ v slovenskej gastronómii ešte stále boxy nie sú veľmi rozšírené. Najčastejšími argumentami majiteľov prevádzok proti využívaniu chladených boxov je absencia miesta, cena zariadení a prevádzkové náklady.
Pravda je však taká, že
- niekoľko chladničiek s porovnateľnou celkovou chladiacou kapacitou vám zaberie oveľa viac miesta a majú aj výrazne vyššiu spotrebu energie
- cena zariadenia pri využití nášho modelu financovania na 5 rokov pre vás predstavuje denný náklad menej ako 3 eurá (bežný typ boxu 4,5 m3) – čo je menej ako súčet cien profi chladničiek s porovnateľnou kapacitou
- prevádzkové náklady na chladenie toho istého objemu sú nižšie v porovnaní s chladničkami.
Tí profesionálni gastronómovia, ktorí už boxy využívajú, mi určite dajú za pravdu. Niet lepšieho a vďačnejšieho pomocníka pri skladovaní chladeného (mrazeného) tovaru ako chladiaci či mraziaci box.
MÁM ZÁUJEM O CHLADIACI / MRAZIACI BOX
Ďalšie užitočné články:
Na čo myslieť ešte PRED KÚPOU a INŠTALÁCIOU BOXU
Tipy na úsporu energie a pravidelná starostlivosť o chladiace zariadenia
Kapacita chladiaceho priestoru v gastroprevádzke
Z našej ponuky – bežný typ boxu – kliknite sem.
Pre ďalšie typy a rozmery nás kontaktujte – Ing. Ivan Hajzok, GST Consulting s.r.o.
tel: 0910-972501
mail: ivan.hajzok@gst.sk
alebo vyplňte náš formulár a vypracujeme vám individuálnu cenovú ponuku.