Pár slov na začiatok
Ak máte zabezpečený priestor pre budúcu reštauráciu, stručný koncept a biznisplán, s architektom preberáte budúci interiér a vypracovávate projekt (spolu s ďalšími zainteresovanými stranami – viď časť PROJEKT). Znamená to, že na vašom dlhom zozname prišiel rad na gastronomické technológie.
Keďže tie budú motorom, ktorý bude celý biznis poháňať a vytvárať zisk (s aktívnym prispením personálu), odporúčam zvýšiť pozornosť a ujasniť si priority.
To, na čo sa pri technológiách treba jednoznačne zamerať, je ich spoľahlivosť, úžitková hodnota a výkon. Tie sú podľa mňa skutočnou pridanou hodnotou hlavne u sofistikovanejších zariadení, u ktorých sú relatívne drahé náhradné diely a servisný technik.
Pre laika je posúdenie spoľahlivosti technológií veľmi ťažké, na trhu je obrovské množstvo produktov od rôznych výrobcov, rôznych dodávateľov, v rôznych cenových hladinách. Zákazník sa tak poväčšine musí spoľahnúť iba na informácie od predajcu.
Je ale niečo, čo môžete aktívne urobiť, aby ste nakoniec urobili tie správne rozhodnutia… Čítajte ďalej 🙂
foto: Renée S./Flickr.com