Pár slov na začiatok

 v kategórii 1) Úvod do gastro technológií, 2) Návrh prevádzky, projekt, výber technológií, GASTRO ZARIADENIA A ICH EFEKTÍVNE VYUŽITIE, PRED OTVORENÍM GASTRO PREVÁDZKY

Ak máte zabezpečený priestor pre budúcu reštauráciu, stručný koncept a biznisplán, s architektom preberáte budúci interiér a vypracovávate projekt (spolu s ďalšími zainteresovanými stranami – viď časť PROJEKT). Znamená to, že na vašom dlhom zozname prišiel rad na gastronomické technológie.

Keďže tie budú motorom, ktorý bude celý biznis poháňať a vytvárať zisk (s aktívnym prispením personálu), odporúčam zvýšiť pozornosť a ujasniť si priority.

To, na čo sa pri technológiách treba jednoznačne zamerať, je ich  spoľahlivosť, úžitková hodnota a výkon. Tie sú podľa mňa skutočnou pridanou hodnotou hlavne u sofistikovanejších zariadení, u ktorých sú relatívne drahé náhradné diely a servisný technik.

Pre laika je posúdenie spoľahlivosti technológií veľmi ťažké, na trhu je obrovské množstvo produktov od rôznych výrobcov, rôznych dodávateľov, v rôznych cenových hladinách. Zákazník sa tak poväčšine musí spoľahnúť iba na informácie od predajcu.

Je ale niečo, čo môžete aktívne urobiť, aby ste nakoniec urobili tie správne rozhodnutia… Čítajte ďalej 🙂

foto: Renée S./Flickr.com
Odporúčané články

Nechajte odkaz

*

Kontaktujte nás

Ak máte otázky, radi Vám na ne odpovieme.

Nečitateľné? Zmeňte text. captcha txt

Začnite písať a stlačte ENTER na vyhľadávanie...