Uvažujte trojrozmerne

 v kategórii 2) Návrh prevádzky, projekt, výber technológií, PRED OTVORENÍM GASTRO PREVÁDZKY, PREVÁDZKA, Tipy a postrehy

Pri tvorbe projektu pre gastronomickú prevádzku (hlavne ak sa jedná o stiesnený priestor, ale aj principiálne) uvažujte tiež o využití cenného vertikálneho priestoru. Kuchyne mávajú (kvôli digestorom) strop často 3m (aj viac) vysoký. Taká výška je (hlavne ak sú kuchyne limitované plochou) ideálna na umiestnenie dodatočných regálov – (pokojne aj 40-50 cm hlbokých). Môžu sa nachádzať nad bežnými nástennými policami a slúžiť na skladovanie menej obrátkových (a ľahších) materiálov (obaly na donášku jedál, servítky a pod.). Taktiež bojlery na ohrev vody môžu byť nad pracovnou plochou. V prípade extrémne stiesnených pomerov môže byť v sklade vytvorené z konštrukcie dodatočné „poschodie“ na kanceláriu.

Taktiež suterénne priestory možno využiť na skladovanie menej obrátkových materiálov, kanceláriu, šatňu pre zamestnancov, miestnosť pre chladiace agregáty, centrálny zmäkčovač vody a pod.

Týmito drobnými úpravami môžete získať buď dodatočný priestor v najcennejšej časti reštaurácie  alebo efektívnejšie využitie súčasného priestoru.

Ako príklad môžem uviesť jeden z našich realizovaných projektov, kde podľa pôvodného návrhu bola  tesne pri východe z kuchyne do jedálne umiestnená kancelária. Po konzultácii sme kanceláriu presunuli inam a namiesto nej navrhli chladiaci box, ktorý bol prakticky po poruke pri kuchyni. Čo vytvára zisk reštaurácie – kuchyňa alebo kancelária? Takýchto čiastkových rozhodnutí musíte počas tvorby návrhu urobiť veľa. Až vtedy oceníte iný, nezaujatý pohľad konzultanta, ktorý sa pozerá na veci viac ako fungujú, než ako vyzerajú.

Potrebujete poradiť s projektom prevádzky? Telefonujte 0910-972501 alebo mailujte hajzok@gastroonline.sk .Viac info v časti SLUŽBY.

 
Odporúčané články

Nechajte odkaz

*

Kontaktujte nás

Ak máte otázky, radi Vám na ne odpovieme.

Nečitateľné? Zmeňte text. captcha txt

Začnite písať a stlačte ENTER na vyhľadávanie...