Konvektomaty – časť 1. – úvod

Uplynulo 40 rokov odkedy nemecká firma Rational skombinovala konvekčnú rúru s „parákom“ a vyšlo im z toho moderné a všestranné zariadenie na efektívny a šetrný spôsob prípravy jedál, ktoré dnes poznáme pod pojmom konvektomat.

Od druhej polovice 70-tych rokov sa konvektomaty neustále vyvíjajú, vylepšujú, či automatizujú, aby čo najviac uľahčili prácu kuchárom, no zároveň poskytli konečnému zákazníkovi skvelé a kvalitne pripravené jedlo (vďaka riadenej vlhkosti).

Do hry vstúpilo niekoľko ďalších významných výrobcov kvalitných a pritom cenovo veľmi výhodných konvektomatov. Na slovenskom trhu sa okrem spomínaného Rationalu najviac stretnete s Elektroluxom, Fagorom, Unox-om, …

Každý výrobca vyrába niekoľko typov a veľkostí konvektomatov s rôznymi technickými špecifikáciami – od jednoduchých zariadení s manuálnym vstrekovaním vody až po automatické multifunkčné „mašiny“ s predprogramovanými receptami.

________________________________________________________________________

Na to, aby ste si vedeli vybrať ten správny konvektomat do vašej konkrétnej profesionálnej kuchyne, potrebujete vedieť, že existujú nasledovné základné typy konvektomatov:

* nástrekové (vyrábajú paru nástrekom vody na ohrevnú špirálu) a bojlerové (vháňajú do komory hotovú paru vyrobenú v bojleri)

* elektrické a plynové

* podľa kapacity – malé (na 3-6 plechov), stredné (na 6-10 plechov), veľké (12-24 plechov)

* podľa ovládania – manuálne (mechanické), elektromechanické, elektronické (dotykové)

* podľa ceny – od najzákladnejších až po sofistikované, prepracované veľkokapacitné zariadenia s elektronickým ovládaním. Buďte však, prosím, obozretní pri príliš lacných modeloch – pýtajte sa na funkčnosť, spoľahlivosť, dostupnosť náhradných dielov, životnosť, „vygúglite“ si prípadne recenzie na daný produkt.

Všetky parametre si treba starostlivo zvážiť, aby ste si skutočne obstarali ten najvhodnejší stroj do vašej prevádzky. Ak máte akékoľvek otázky, či pochybnosti o tom, či ste si zvolili pre seba ten správny typ, opýtajte sa nás ( hajzok@gastroonline.sk , tel:  +421 910 972 501 ), prípadne svojho konkrétneho dodávateľa. (Popritom si otestujete i dodávateľa 🙂 ).

Ak ste doteraz pripravovali jedlá vo vašej prevádzke klasickým spôsobom, tak konvektomat bude pre vás znamenať obrovský posun dopredu.

Môžete tiež využiť našu ponuku konvektomatov a možnosť financovania, s ktorou získate špičkový bojlerový konvektomat za bezkonkurenčnú cenu. Získate neoceniteľného pomocníka, ktorý vám naviac ušetrí kopec prevádzkových nákladov.

Mám záujem o konvektomat

Všetky články o konvektomatoch 

strana 1 z 2

Nechajte odkaz

*

Kontaktujte nás

Ak máte otázky, radi Vám na ne odpovieme.

Nečitateľné? Zmeňte text. captcha txt

Začnite písať a stlačte ENTER na vyhľadávanie...