7 hriechov slovenskej kuchyne

 v kategórii PREVÁDZKA, Tipy a postrehy

Známy slovenský časopis Hotelier – zdroj mnohých užitočných informácií a inšpirácií pre slovenské hotely, penzióny a reštaurácie – uviedol vo svojom zimnom čísle 2010 zaujímavý článok, v ktorom autorka výstižne zhrnula najčastejšie hriechy profesionálnych kuchýň v spôsobe prípravy a samotnej prezentácie ponúkaných jedál.

Postrehy a rady pochádzajú z tréningového programu šéfkuchára spoločnosti Metro Vojta Artza:

Najčastejšie hriechy:

* príliš veľké porcie

* sýte a ťažko stráviteľné jedlá

* vždy rovnaká zeleninová príloha

* neatraktívne naservírované jedlá

* veľa položiek na jedálnom lístku

* nekvalitné a nečerstvé suroviny

* ukrývanie jedál pod záhadnými názvami

* nevyužívanie výhodných sezónnych ponúk

* ignorovanie krajových špecialít.

Cesta k úspechu:

* odľahčenie pokrmov vďaka novým technologickým postupom, používaním vhodného množstva a druhov prílohy

* regionálna kuchyňa a recepty starých mám v novom podaní

* poctivé a čerstvé suroviny

* sezónna ponuka (pomáha aj pri šetrení nákladov)

* zvýhodnené degustačné menu s menšími porciami ale s viacerými chodmi

* ponuka samostatných šalátov, prípadne aj teplých

* prezentovanie jedál s fantáziou a s vhodným inventárom, ktorý ladí so zariadením ale aj s jedlom

* akceptovanie požiadaviek zákazníka, prispôsobovanie jedla jeho prianiam.

Zdroj: časopis Hotelier zima 2010

Odporúčané články

Nechajte odkaz

*

Kontaktujte nás

Ak máte otázky, radi Vám na ne odpovieme.

Nečitateľné? Zmeňte text. captcha txt

Začnite písať a stlačte ENTER na vyhľadávanie...